Παρουσίαση του βιβλίου της Αστακιώτισσας Ευσ. Γαλάνη: «Κλωθώ, Στο Ξημέρωμα του Χρόνου»

Η Ευσταθία Γαλάνη είναι φιλόλογος και συγγραφέας και κατάγεται απ’ τον Αστακό. Στις 31 Μαρτίου 2017, ημέρα Παρασκευή, και ώρα 7-9 το απόγευμα θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αστακού – Ξηρομέρου η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου της με τίτλο: “Κλωθώ, Στο Ξημέρωμα του Χρόνου” εκδόσεις «Συμπαντικές Διαδρομές»

Η συγγραφέας έχει ήδη εκδώσει ένα ακόμη βιβλίο που κυκλοφορεί απ’ τις εκδόσεις Ιωλκός, «Μοίρες».
Και τα δυο βιβλία είναι αλληγορικές ιστορίες που διαδραματίζονται στη σύγχρονη εποχή και όχι μόνο…, εμπνέονται απ’ την Ελληνική μυθολογία και ταξιδεύουν τους αναγνώστες σε περιπέτειες όπου οι θεοί έχουν τον πρώτο λόγο, αλλά οι άνθρωποι με τις αρετές και τα λάθη τους παλεύουν αντάξια απέναντί τους.
διαβαστε περισσοτερα

Ολυμπία Οδός: Kαθημερινή απόδοση τμημάτων στην κυκλοφορία μέχρι τα εγκαίνια

Η αντίστροφη μέτρηση για την απόδοση της "λειτουργικής" Ολυμπίας Οδού έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες χωρίς όμως να υπάρχουν "τελετές" καθώς έχει αποφασιστεί να γίνει η συνολική μεγάλη τελετή εγκαινίων, το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
διαβαστε περισσοτερα

H ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΣΤΟ 1821

Με την έναρξη της Επανάστασης, αλλά και πριν κατά την προετοιμασία της, πολλοί ήταν οι Μπαμπινιώτες που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους σ’ αυτήν. Με την έναρξη της και καθ’ όλη την διάρκεια της, ο καθένας έδωσε ότι μπορούσε. Άλλοι έδωσαν αίμα τους και την ζωή τους και άλλοι την περιουσία τους ή ότι άλλο πολυτιμότερο είχαν. Επίσης σημαντική συμβολή είχε στον Αγώνα του Έθνους το Μοναστήρι της Πόρτας που Ηγούμενός του τότε ήταν ο ιερομόναχος Γεράσιμος.
διαβαστε περισσοτερα

Ο «πλούτος» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενθουσίασε στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση MITT 2017 στη Μόσχα

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεχίζει δυναμικά την παρουσίαση του σημαντικού τουριστικού, πολιτιστικού, ιστορικού, θρησκευτική, φυσικού και περιβαλλοντικού της πλούτου σε διεθνείς και εγχώριες εκθέσεις, στο πλαίσιο του σχεδίου τουριστικής προβολής.
διαβαστε περισσοτερα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ «Θα συνεχίσουμε να αντιπαλεύουμε την αντιλαϊκή πολιτική», το μήνυμα του αγωνιστικού εορτασμού του Κιλελέρ (ΦΩΤΟ)

Με μία μαζική συγκέντρωση στο χώρο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων, τιμήθηκε αγωνιστικά από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων η 107η επέτειος του Κιλελέρ, εκφράζοντας την πρόθεση των μικρομεσαίων αγροτών να συνεχίσουν μαζί με τους εργαζόμενους και τους άλλους συμμάχους τους να αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή πολιτική, μέχρι να την ανατρέψουν.

διαβαστε περισσοτερα

Οι μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου Αστακού παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση ''Η Θαυμαστή Μπα­λωματού''

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλ­λόγου Γυναικών Αστακού σας ενημερώνει ότι η θεατρική παράσταση ''Η Θαυμαστή Μπα­λωματού'' (Κωμωδία) του Φρεντερίκου Γκαρθία Λόρκα με τους μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου Αστακού με την καθοδήγηση του κ. Λάμπρου Πιτσούλια, θα ανεβεί στις 24&25 Μαρ­τίου 2017 και ώρα  8.30 το βράδυ στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ξηρομέρου 

Παρακαλούμε με την παρουσία σας να τιμή­σετε την προσπάθεια των παιδιών. 


Πηγή: http://www.astakos-news.gr
διαβαστε περισσοτερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ: Γοήτευσε το κοινό η θεατρική ομάδα ΑΣΤΑΚΟΥ στο μαθητικό Φεστιβάλ στο Αγρίνιο

διαβαστε περισσοτερα

Κάποτε στο Ρίο- Αντίρριο. Ιστορικά στοιχεία για το πορθμείο

διαβαστε περισσοτερα

Ποίηση:ΤΑ ΧΑΡΤΟΝΙΑ του Άρη Μπιτσώρη

ΣΗΜΕΡΑ  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ


ΤΑ ΧΑΡΤΟΝΙΑ

Μην πετάτε τα χαρτόνια ούτε και τις λαμαρίνες φτιάξτε στοίβες στα μπαλκόνια κάτω βάλτε τα απ’ τις κλίνες.
Μην πετάτε τα χαρτόνια θα στρωθούν χαλιά στο χώμα τα χειρότερα στη ζήση δεν τα είδαμε ακόμα.
Δείτε εδώ
διαβαστε περισσοτερα

Οικολογική Δυτικής Ελλάδας Επερώτηση για τον κόμβο Χαλαζιά της Ιονίας οδού, στο ύψος του Μεσολογγίου

Ο κόμβος Χαλαζιά θέλει διόρθωση Το θέμα της προβληματικής εξόδου του κόμβου Χαλαζιά της Ιονίας οδού, στο ύψος του Μεσολογγίου, προς την οδό που οδηγεί στην πόλη, έθεσε στους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες κ. Χρ. Σταρακά και κ. Ι Λύτρα ο επικεφαλής της Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Κανέλλης. Το κείμενο της επερώτησης έχει ως εξής:

διαβαστε περισσοτερα

Χρήστος Τούμπορος :Σήμερα παγκόσμια ημέρα ποίησης

Σήμερα 21/3/2017 είναι η ημέρα της ποίησης. Θα μιλήσω με ποίηση. 
Ξεκινώ με ένα αριστούργημα του Γιάννη Ρίτσου: 
διαβαστε περισσοτερα

Ποδοσφαιρικός αγώνας Παλαιμάχων Τετάρτη 22/03/2017 .ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ-Α.Ε.Κ.ΑΓ.ΚΩΝ/ΝΟΥ

Ποδοσφαιρικός αγώνας Παλαιμάχων Τετάρτη 22/03/2017 και ώρα έναρξης 18:00.Άρης Αιτωλικού - ΑΕΚ Αγίου Κωνσταντίνου γήπεδο Μεσολογγίου!!
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................