Ο Ξηρομερίτης σεφ Γιάννης Μανίκας στο περίπτερο των Ηπειρωτών αρχιμαγείρων στη ''πίτα του Ηπειρώτη''

Στην κεντρική είσοδο του ΣΕΦ είχε στηθεί το περίπτερο των Ηπειρωτών αρχιμαγείρων και ήταν πραγματικά εντυπωσιακή, αλλά και αποδοτική ιδέα να βρίσκονται εκεί, γιατί όσοι περνούσαν, ήθελαν δεν ήθελαν, έπαιρναν μια πρώτη ιδέα με την παραδοσιακή ηπειρωτική γαστρονομία, για να φύγουν εντυπωσιασμένοι και ν' αφήσουν τους διοργανωτές πεπεισμένους, πως θα γίνουν κι αυτοί οι κήρυκες του μοναδικού είδους, που γεύτηκαν...Εκεί συναντήσαμε και γνωρίσαμε ένα Ξηρομερίτη διακεκριμένο σεφ τον Γιάννη Μανίκα από τη Σκουρτού Ξηρομέρου ,ο οποίος διαπρέπει στο χώρο της γαστρονομίας με πολλές διακρίσεις και βραβεύσεις. 
foto: Από την ''πίτα του Ηπειρώτη'' στο ΣΕΦ 







Μία ημέρα πριν την "πίτα του ηπειρώτη" το τμήμα Ηπείρου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, έκανε έντονη την παρουσία του και στην πιό γνωστή έκθεση καταστημάτων εστίασης και ξενοδοχείων "ΧΟΡΕΚΑ", που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ, δίπλα στο αεροδρόμιο των Σπάτων. Ο  σεφ Γιάννης Μανίκας, έλαβε …
διαβαστε περισσοτερα

Πλαίσιο προτάσεων για τους δασικούς χάρτες από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας – Προσωρινή αναστολή, να καταργηθούν τα τέλη

Την άμεση παρέμβαση της πολιτείας για νομοθετική ρύθμιση σχετικά με τα προβλήματα που ανέκυψαν από την ανάρτηση των δασικών χαρτών, μέσα από μια σειρά προτάσεων που προέκυψαν έπειτα από ευρεία συζήτηση, ζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, όπως αποφάσισε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση. «Πρέπει να αρθούν οι αδικίες που έχουν οι δασικοί χάρτες και να μην λειτουργεί αποτρεπτικά στους πολίτες να υποβάλλουν τις αντιρρήσεις τους. Θέλουμε να διαμορφωθεί ένα θεσμικό πλαίσιο υπέρ των πολιτών, όχι εναντίον τους» διεμήνυσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, μιλώντας για το σοβαρό θέμα που έχει προκύψει με την ανάρτηση των δασικών χαρτών και την προθεσμία των δύο μόλις μηνών που έχουν δοθεί για τις όποιες αντιρρήσεις, φυσικά με υψηλό οικονομικό τέλος.
διαβαστε περισσοτερα

Αμβρακία Οδός: Η σχεδόν ολοκληρωμένη Παράκαμψη Αμφιλοχίας

Παρακολουθείστε την οδηγική πορεία στην 4η εργολαβία του υπό κατασκευή Αυτοκινητόδρομου της Αμβρακίας Οδού. Πρόκειται για το τμήμα που αποκαλείται "Παράκαμψη Αμφιλοχίας" και καταλήγει χαμηλά στην Λίμνη Αμβρακία.

VDEO:ypodomes.com

διαβαστε περισσοτερα

Εκτελεστική Επιτροπή: Να αποσυρθεί η αιφνιδιαστική μεταβίβαση της αρμοδιότητας των ΤΟΕΒ στις Περιφέρειες

Αιφνιδιαστικά –όπως γίνεται πάντα– και μέσα σε άσχετο νομοσχέδιο αποφασίστηκε να μεταβιβαστεί ακόμα μία αρμοδιότητα στις Περιφέρειες. Πρόκειται για την αρμοδιότητα που αφορά τους ΤΟΕΒ, η οποία μέχρι σήμερα ασκείτο από τους Δήμους.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................