Επιμορφωτική - Μουσική Κυριακή «ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ» ΑΙΤΩΛΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ

12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017  10.30 π.μ, ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ Aκαδημίας και Γενναδίου 8  (Όπισθεν Ιερού Ζωοδόχου Πηγής), 7ος όροφος Επιμορφωτική - Μουσική Κυριακή            «ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ»  ΑΙΤΩΛΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ Οργάνωση: Σύλλογος Χοβολιωτών Αστακού, Ιατρικός Σύλλογος  Aττικής Ε.ΕΛ.Ι.Α. 1. Οι καλύτερες Γελοιογραφίες του Αστακιώτη Dr FUN 2. Άγχος - Φοβίες, τρόποι και τεχνικές αντιμετώπισης                          Ηλ. Τζαβέλλας Επ. Kαθηγητής Ψυχιατρικής, Παν/μιου Αθηνών 3. Επείγοντα ιατρικά και μυοσκελετικά προβλήματα,  τι να κάνετε;           Δημ Γουλές, Ρευματολόγος, Διδάκτωρ Παν/μιου Αθηνών- Συγγραφέας 4. Τοπικά Σατυρικά  ανέκδοτα και ποιήματα
διαβαστε περισσοτερα

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας:Τηλέφωνα επικοινωνίας για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σας ενημερώνει πως για περίπτωση έκτακτης ανάγκης, όσον αφορά αποκλειστικά θέματα Πολιτικής Προστασίας, μπορείτε να επικοινωνείτε στα παρακάτω τηλέφωνα: •6984-306351, •6984-606352, •6942-905332. Σημεία αρμοδιότητας της Περιφέρειας Δυτική Ελλάδας είναι ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο σε Π.Ε. Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, πλην των παραχωρημένων, υπό κατασκευή οδικών αξόνων, όπως η Ολυμπία και η Ιόνια Οδός.
Να σημειωθεί πως τα παραπάνω τηλέφωνα διατίθενται λόγω της βλάβης των τηλεφώνων του κεντρικού κτιρίου της ΠΔΕ.
διαβαστε περισσοτερα

ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑ: Του Άρη Μπιτσώρη

ΑΜΑΛΑΓΗ  ΩΣ  ΤΑ  ΣΤΕΦΑΝΑ                      στο Σάκη Γαλατά
 Των Σαρακατσαναίων κλειστή  ήταν η κοινωνία το νου τους είχαν οι γονείς  μη γίνει επιμιξία.
Ήξεραν τα συγγένεια,  γνώριζαν τα νταμάρια γι’ αυτό και συμπεθέρευαν  πέρα απ’ τα επτά ζωνάρια.
Συχνό ήταν το φαινόμενο  κόρες να παντρευτούνε να φύγουνε και τους γονείς  να μην τους ξαναδούνε.
Στην ιστορία μας λοιπόν  μία Σαρακατσάνα παντρεύτηκε και χώρισε  για πάντα από τη μάνα.
Δείτε εδώ
διαβαστε περισσοτερα

Κλειστοί οι Βρεφονηπιακοι -Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Ξηρομέρου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, έντονου ψύχους και παγετού, δεν θα λειτουργήσουν αύριο οι Βρεφονηπιακοί Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Ξηρομέρου. Ο πρόεδρος ΝΠΔΔ Μουρκούσης Βασίλειος
διαβαστε περισσοτερα

Ολυμπία και Ιόνια Οδός μεταμορφώνουν ριζικά τις οδικές μεταφορές

Πλήρης μεταμόρφωση των οδικών μεταφορών σε ΔυτικήΕλλάδα και Ήπειρο υπόσχονται Ολυμπία Οδός και Ιόνια Οδός. Οι 2 νέοι αυτοκινητόδρομοι που έχουν ήδη ξεκινήσει την παράδοση τμημάτων, υπόσχονται από τον Απρίλιο να αναβαθμίσουν τις μεταφορές με σημαντικές μειώσεις χρόνων, αλλά και μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση.
διαβαστε περισσοτερα

Μπαμπίνη Τώρα ...Συνεχίζεται η χιονόπτωση

διαβαστε περισσοτερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΔΑΠ ΦΥΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΔΗΛΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με απόφαση του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ξηρομέρου, Γεωργούλα Κωνσταντίνου, σήμερα Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Κανδήλας και Φυτειών δεν θα λειτουργήσουν λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Κ.Ε.Δ.Ξ.

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ

διαβαστε περισσοτερα

Εκτός λειτουργίας το τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Εκτός λειτουργίας βρίσκεται από το πρωί, λόγω βλάβης του ΟΤΕ, το τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32 και Αμερικής, καθώς επίσης και στο κτίριο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, στην οδό Παπαδιαμάντη 14 και Αρέθα. Ήδη γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποκατασταθεί η βλάβη, κάτι που αναμένεται να γίνει στη διάρκεια της ημέρας. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να επικοινωνήσετε με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, παρακαλούμε όπως επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: Στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας 2613-613350 και 2613-613351, καθώς και για έκτακτη ανάγκη όσον αφορά αποκλειστικά θέματα Πολιτικής Προστασίας στο τηλέφωνο 6942905332.

διαβαστε περισσοτερα

Ο όμιλος για την UNESCO και την ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς , πραγματοποίησε χθές Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 μεγαλειώδη εκδήλωση ,στο ξενοδοχείο Χίλτον με θέμα την επιστροφή των ελληνικών μαρμάρων .

Ο όμιλος για την UNESCO και την ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς , πραγματοποίησε χθές Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 μεγαλειώδη εκδήλωση ,στο ξενοδοχείο Χίλτον με θέμα την επιστροφή των ελληνικών μαρμάρων . Βραβεύτηκαν : -Η ομάδα ΔΙΑΖΩΜΑ ( Στ. Μπένος –Λαμπρινουδάκης) για τις δράσεις της. -Ο πρόεδρος της APIGEA SA Νίκος Κουτσιάνας για την επιχειρηματικότητα με σεβασμό στη φύση και τις φυσικές καλλιέργειες (APIVITA) - Έλληνες ποιητές που με το στίχο τους ,συνέβαλαν στην διεκδίκηση ,επιστροφής των ελληνικών μαρμάρων. Τα ποιήματά τους θα εκδοθούν σε τρεις γλώσσες από τις εκδόσεις ΑΕΝΑΟΝ. Μεταξύ των βραβευθέντων ήταν κι ο συμπατριώτης μας Γερογιάννης Ιωάννης , για το ποίημα του «οργή της πέτρας» , το οποίο δημοσιεύουμε:
διαβαστε περισσοτερα

Επάρκεια σε αλάτι στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Με αφορμή δημοσιεύματα περί μη επάρκειας αλατιού από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, θα θέλαμε να κάνουμε γνωστό ότι: «Δεν υπάρχει ζήτημα έλλειψης αλατιού για την κακοκαιρία στην Περιφέρειά μας. Για την μεγαλύτερη δε διασφάλιση, σήμερα προβήκαμε σε επιπλέον προμήθεια 470 τόνων, επιπλέον αυτών που διαθέτουμε αποθηκευμένους, ποσότητα ικανή να αντιμετωπίσει τη συγκυρία. Πράγματι, οι καιρικές συνθήκες που έπληξαν την περιοχή μας τις τελευταίες ημέρες, ήταν οι χειρότερες των τελευταίων 30 χρόνων.  Για να ανταποκριθούμε σε αυτές καταναλώθηκε μεγάλη ποσότητα αλατιού, περίπου 1.000 τόνοι, τόσο από τις δικές μας υπηρεσίες, όσο και από τους Δήμους στους οποίους διαθέσαμε αλάτι.
Ωστόσο, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διαθέτει ετοιμότητα, τόσο σε πόρους όσο και σε διαδικασίες,  προκειμένου να ανταπεξέρχεται άμεσα  στις ανάγκες που προκύπτουν.»
διαβαστε περισσοτερα

Η Μπαμπίνη στα λευκά (foto)

foto:Βαγγέλης Παλιούρας 
διαβαστε περισσοτερα

Το πέρασμα της «Αριάδνης» από την Αθήνα

Εικόνες από τη χιονόπτωση στο κέντρο της Αθήνας












διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................