Βασίλης Φωτάκης:Σαν σήμερα 13 Δεκέμβρη Ημέρα μνήμης για τα καλάβρυτα

Ο Βασίλης Φωτάκης γράφει στη προσωπική του σελίδα του στο f/b για τη μαύρη σελίδα του ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων 
Σαν σήμερα γράφτηκε η «μαύρη σελίδα» του Ολοκαυτώματος.
Ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της Ναζιστικής Γερμανίας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Στις 13 Δεκεμβρίου του 1943, δυνάμεις της «Βέρμαχτ» σκότωσαν σχεδόν όλους τους άρρενες κατοίκους των Καλαβρύτων, στο λόφο του Καππή.

Δεν ξεχνάμε. Ποτέ ξανά.

ΟΧΙ ΠΙΑ ΠΟΛΕΜΟΙ - ΕΙΡΗΝΗ


Βασίλης Φωτάκης πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου
διαβαστε περισσοτερα

Τον Παραολυμπιονίκη της Παραολυμπιάδας του Ρίο 2016 Μπακοχρήστο Δημήτρη από το Μοναστηράκι Ακτίου Βόνιτσας θα τιμήσει ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στην Πλατεία της Βόνιτσας στις 17.00 μμ.

Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος θα βραβευτεί από τον  Δήμο  Ακτίου Βόνιτσας  , το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και η Κοινότητα ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ ,  που γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Την  εκδήλωση θα τιμήσει με την συμμετοχή τους  η Ορχήστρα του Γυμνασίου Βόνιτσας και η  Χορωδία του Γυμνασίου Βόνιτσας. Την εκδήλωση θα ζεστάνουν Χριστουγεννιάτικες μελωδίες του David και του Θάνου.
Τα παιδιά του γυμνασίου Βόνιτσας θα είναι εκεί να γεμίσουν μελωδίες την εκδήλωση και να τιμήσουν τον Παραολυμπιονίκη Μπακοχρήστο Δημήτρη

Δύο λόγια για τον Δήμητρη :

Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος είναι κάτοικος Μοναστηρακίου Βόνιτσας.  Γεννήθηκε το 1983 και είναι γιος του Παναγιώτη και της Ευσταθίας Μπακοχρήστου το γένος Κατσαμπίρη με αδέλφια την Μαριάννα και τον Χρυσοβαλάντη.
Ασχολείται με το τυροκομείο που έχει στο χωριό, σε μια οικογενειακή επιχείρηση με τον πατέρα του και τον αδελφό του.
Από μικρός του άρεσε ο αθλητισμός και περισσότερο το ποδόσφαιρο αλλά για λόγους υγείας δεν μπόρεσε να συνεχίσει. …
διαβαστε περισσοτερα

Απεβίωσε ο συγχωριανός μας Διονύσης Παλιούρας

Απεβίωσε ο συγχωριανός μας Διονύσης Παλιούρας σε ηλικία 98 ετών η κηδεία του θα γίνει αύριο Τετάρτη και ώρα 13:00 στο Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μπαμπίνης .
Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους.
διαβαστε περισσοτερα

Ευχές στους φίλους Μπαμπινιώτες για καλές γιορτές από το CAFE MALT

διαβαστε περισσοτερα

Γίνε ο… «Άγιος Βασίλης» ενός παιδιού στο Αγρίνιο!

Πρωτοβουλία και Δράση των Προσκόπων του Αγρινίου για τις γιορτές των Χριστουγέννων
Χάρισε χαμόγελο σε ένα παιδί. Το αξίζει. Γίνε ο… «Άγιος Βασίλης του»!
Αγαπητοί Συμπολίτες
Πέρυσι τέτοιο καιρό οι Πρόσκοποι Αγρινίου ξεκίνησαν να υλοποιούν μια πρωτοβουλία πρωτόγνωρη για την πόλη μας και καινοτόμα στα Προσκοπικά δρώμενα.
Σχεδιάσαμε και χαρίσαμε χαμόγελα σε σκυθρωπά και λυπημένα παιδικά προσωπάκια μέσω μιας δράσης που σκοπό είχε να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά δώρα από τον Άγιο Βασίλη.
Ζητήσαμε από τα Δημοτικά σχολεία της πόλης μας να μας φέρουν γράμματα από παιδάκια που θα τα “ξεχνούσε” ο Άγιος Βασίλης. Τα συγκεντρώσαμε και τα κρεμάσαμε σε ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Κεντρική Πλατεία, και σε μια σεμνή όσο και συναισθηματικά φορτισμένη τελετή Φορείς, Σύλλογοι, Καταστηματάρχες και πολίτες ανέλαβαν να υλοποιήσουν την επιθυμία των παιδιών που δεν ήταν άλλη από το να έχουν και αυτά την χαρά να τα επισκεφτεί ο Άγιος Βασίλης.
Ντυθήκαμε Άγιο-Βασίληδες πήραμε την κουδούνα μας και μοι…
διαβαστε περισσοτερα

ΒΟΝΙΤΣΑ: Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα γιορτάσθηκε η μνήμη του προστάτου και Πολιούχου της Βόνιτσας Αγίου Σπυρίδωνα

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Βόνιτσα γιόρτασε με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα τον προστάτη της  Άγιο Σπυρίδωνα. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας. Σήμερα το πρωί τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από εκπρόσωπο της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, τους Ιερείς πάτερ Χρήστο Βέττα και πάτερ Δημήτριο Χέλμη στην συνέχεια λαός και κλήρος, παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών ακολούθησαν την Λιτάνευση της Ιερής εικόνας και των Ιερών λειψάνων στην κεντρική οδό υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Βόνιτσας που παιάνισε τιμώντας τον Προστάτη της. Το παρών στην πανηγυρικές εκδηλώσεις έδωσαν ο Αντιπεριφεριάρχης Γιάννης Λύτρας, ο Δήμαρχός μας Γεώργιος Αποστολάκης, πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διοικητής της Αεροπορίας 131 Σ.Μ Ακτίου Τσούτσουρας Νικόλαος, ο διοικητής του Α.Τ. Βόνιτσας Γρηγορόπουλος Δημήτριος κ.α. 









διαβαστε περισσοτερα

Γνωρίζουμε το Νομό μας: Χούνη Αιτωλοακαρνανίας. video Ανδρέας Κουτσοθανάσης

Η Χούνη (Τοπική Κοινότητα Χούνης - Δημοτική Ενότητα ΠΑΡΑΚΑΜΠΥΛΙΩΝ), ανήκει στον δήμο ΑΓΡΙΝΙΟΥ της Περιφερειακής Ενότητας ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”. Η επίσημη ονομασία είναι “η Χούνη”. Έδρα του δήμου είναι το Αγρίνιο και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Στερεάς Ελλάδας.

Η Xούνη είναι ενας ορεινός οικισμός με βρύσες και τρεχούμενα νερά.Η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής δεσπόζει σε όλη την περιοχή. Απο τα αξιοθέατα του τόπου είναι οι 13 βρύσες του Μουσολίνι, η εκκλησία της Παναγιάς στις Λάκκες, το φράγμα των Κρεμαστών,και η ομώνυμη λίμνη του. Η μάχη της Κορομηλιάς τον Γενάρη του 1823 με τον οπλαρχηγό Γεώργιο Καραϊσκάκη είναι από τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της περιοχής. Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, η Χούνη ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Χούνης, του πρώην Δήμου ΠΑΡΑΚΑΜΠΥΛΙΩΝ του Νομού ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝ…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................