Καιρός: Σφοδρή επιδείνωση με ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και πολλά μποφόρ

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται για αύριο Σάββατο 26/11 από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
Αύριο Σάββατο 26/11 ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ, Η ΗΠΕΙΡΟΣ, Η ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, Η ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ Η ΑΝΑΤ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ. 

Την Κυριακή 27/11 και την Δευτέρα 28/11 ΤΟ ΙΟΝΙΟ (ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΝΟΤΙΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ), Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, Η ΣΤΕΡΕΑ, ΟΙ ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΠΙΘΑΝΟΝ Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ.

 ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ. 

. Με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία από την Τρίτη29/11 αναμένονται: ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ, ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ, ΤΟΠΙΚΑ ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ.

www.dikaiologitika.gr

διαβαστε περισσοτερα

Σαν σήμερα Επιχείρηση «Γοργοπόταμος»

Κορυφαία αντιστασιακή πράξη κατά τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής. Υπήρξε αποτέλεσμα της συνεργασίας των δύο μεγαλύτερων αντιστασιακών οργανώσεων, του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ, υπό την υψηλή καθοδήγηση βρετανών κομάντος. Στις 29 Σεπτεμβρίου 1942 μία ομάδα αποτελούμενη από δώδεκα κομάντος, με επικεφαλής τον συνταγματάρχη Έντι Μάιερς και τον ελληνομαθή ταγματάρχη Κρις Γουντχάουζ, έπεσε με αλεξίπτωτα στην περιοχή της Γκιώνας. Ανάμεσά τους ήταν ο Ελλαδίτης Θεμιστοκλής Μαρίνος κι ένας Κύπριος με το κωδικό όνομα «Γιάννης». Σκοπός τους, να έλθουν σε επαφή με έλληνες αντάρτες και να υλοποιήσουν την «Επιχείρηση Χάρλινγκ», που είχε σχεδιάσει το Συμμαχικό Στρατηγείο στο Κάιρο. Το σχέδιο συνίστατο στην ανατίναξη μιας από τις τρεις γέφυρες Παπαδιάς, Ασωπού και Γοργοποτάμου (και οι τρεις βρίσκονται στον ορεινό όγκο του Μπράλλου), πάνω από τις οποίες διέρχεται η σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης - Αθηνών. Ήταν η μοναδική αξιόπιστη δίοδος προς τα λιμάνια της Νότιας Ελλάδας και η αχρήστευσή της θα προκαλούσε…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................