Εκδήλωση αφιερωμένη στους Γυναικείους Συνεταιρισμούς

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, προκειμένου να τιμήσει την Ελληνίδα Αγρότισσα, διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στους Γυναικείους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς στις 10 και 11 Δεκεμβρίου 2016, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα διεξαχθεί Συνέδριο με στόχο την ενημέρωση και ανάδειξη θεμάτων που σχετίζονται με την τοπική ανάπτυξη και τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, καθώς και Έκθεση με οργανωμένη παρουσίαση σε περίπτερα, των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων των γυναικείων συνεταιρισμών. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θέλοντας να τιμήσει την Ελληνίδα αγρότισσα, για την καθοριστική συμβολή της στην αγροτική παραγωγή, στη βελτίωση του οικογενειακού αγροτικού εισοδήματος και στην ανάδειξη της πολιτισμικής και γαστρονομικής ελληνικής κουλτούρας, θα φιλοξενήσει στον εκθεσιακό χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας τους Γυναικείους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, δίνοντα…
διαβαστε περισσοτερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Φυτειών ''ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟ ΦΩΣ'' ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

διαβαστε περισσοτερα

Μπαμπίνη θύμησες ''Της Μπαμπίνης τα παιδιά''

Μπαμπίνης θύμησες από το Δημοτικό σχολείο του χωριού μας τη δεκαετία του 1960 που μας έστειλε η συγχωριανή μας Αρετή Κολώνια.


1η foto: Στον Αι Γιώργη.1967. Mε άσπρο Αρετή Κολώνια. Απο αριστερά ο Γιάννης Γρίνος αυτός που κάθεται πρώτος απο αριστερά ο Τάκης Κατσίκας, δίπλα ο ψηλός Γιώργος Θεοδώρου, με τη γραβάτα Μίμης Ηγούμενος απο πάνω του με τη ριγέ μπλούζα Τόλιας Κομπλίτσης δίπλα στο Μίμη Ντίνα Κολώνια δίπλα της Γιώτα Θεοδώ ρου,δεξιά η ψιλή Κούλα Ζαρκαδούλα-Γρίνου δίπλα της η Κική Ηγούμενου.Δίπλα από το Δάσκαλο(Νίκο Κατερινόπουλο) ο Μασσαλής Γ.  2η foto:
διαβαστε περισσοτερα

Από το Αντίρριο στη Μακύνεια και από την Καλαβρούζα στο Ευηνοχώρι από την Ιόνια Οδό

Η Ιόνια Όδος προχωρά με γοργούς ρυθμούς και όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί από το Αντίρριο έως και το τούνελ της Μακύνειας η άσφαλτος έχει στρωθεί και στη συνέχεια από το εργοτάξιο της Κάτω Καλαβρούζας μέχρι και το τούνελ του Μεσολογγίου. Εμείς ακολουθήσαμε την διαδρομή μέχρι και το Ευηνοχώρι και με το παρακάτω βίντεο σας παρουσιάζουμε την κατάσταση του νέου δρόμου.

Nafpaktianews

διαβαστε περισσοτερα

Με λαμπρότητα και βαθιά κατάνυξη η γιορτή της Παναγίας Πολυσπορίτισσας στην Κωνωπίνα Ξηρομέρου

Στις 20 & 21 Νοεμβρίου 2016,  στην Κωνωπίνα Ξηρομέρου, πραγματοποιήθηκε με την προσήκουσα λαμπρότητα και με την αρμόζουσα θρησκευτική ευλάβεια ο εορτασμός της τοπικής  εκκλησίας, που είναι αφιερωμένη στα Εισόδια της Παναγίας Θεοτόκου, της επονομαζόμενης Πολυσπορίτισσας.

Ο εορτασμός ξεκίνησε την Κυριακή  20 Νοεμβρίου  και ώρα 17.30, όπου τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός μέσα σε έντονα κατανυκτικό κλίμα, χοροστατούντος των αιδεσιμοτάτων: Σπυρίδωνα Μανιαβού, Θεοδοσίου Αθανασοπούλου, 

και  του εφημερίου του χωριού μας Δημητρίου Χαμαλέτσου, όπου  στην κυριολεξία σαγήνεψαν με τις υπέροχες ψαλμωδίες τους, όσους τυχερούς  παραβρέθηκαν. Μετά το πέρας, ακολούθησε αρτοκλασία, όπου διενεμήθηκε άρτος  και γλυκά κατά τα καθιερωμένα.


   Την επόμενη Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 07.00 τελέσθηκε η θεία λειτουργία χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη Μακαρίου  Αντωνόπουλου και  του εφημέριου του χωριού μας 


 Δημητρίου Χαμαλέτσου παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Θεοδώρου Στούπα, του Διοικητού του Α.Τ. Κατούνας κ.…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................