Ένα βήμα πιο κοντά η έλευση φυσικού αερίου σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Μία τεράστια ευκαιρία για να μπορέσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να προχωρήσει στην παραγωγική ανασυγκρότηση που έχει θέσει ως στρατηγική της, είναι πλέον ακόμη πιο κοντά, με τον γοργό ρυθμό που «τρέχουν» οι διαδικασίες για την έλευση του φυσικού αερίου στην περιοχή μας. Σήμερα στο πλαίσιο της 2ης συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης «Δημιουργία Αποκεντρωμένων Συστημάτων Τροφοδοσίας Φυσικού Αερίου στην ΠΔΕ», παρουσιάστηκε το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας των τμημάτων ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας και Αιτωλοακαρνανίας που έχει αναλάβει να διερευνήσει τις καταναλώσεις, το κόστος και ιδίως το όφελος που θα έχει ολόκληρη η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τα νοικοκυριά, οι επιχειρήσεις και οι βιομηχανίες. «Από την πρώτη στιγμή αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τα ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας και Αιτωλοακαρνανίας και την ΔΕΠΑ Α.Ε. έχοντας έναν κοινό αναπτυξιακό στόχο, μείζονος σημασίας για την περιοχή μας, υπογράφοντας σχετική Προγραμματική Σύμβαση, για την καλύτερη δυνατή …
διαβαστε περισσοτερα

Νέα Οδός: Video προόδου κατασκευής Ιόνιας Οδού

Με λιγότερο από 1 1/2 χρόνο να απομένει για τη συνολική παράδοση του αυτοκινητοδρόμου στην κυκλοφορία, η αλματώδης πρόοδος κατασκευής του έργου είναι εμφανής σε όλο του το μήκος.


Δείτε εδώ
διαβαστε περισσοτερα

Επιχειρηματικότητα, πρωτογενής τομέας και Orange Grove στη συνάντηση του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα με τον Πρέσβη της Ολλανδίας

Η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, οι θερμοκηπιακές καλλιέργειες, ο τουρισμός και ο πολιτισμός και ιδιαίτερα η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και των νεοφυών επιχειρήσεων νέων αποτέλεσαν την ατζέντα της συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με τον Πρέσβη της Ολλανδίας Kάσπαρ Βελντκάμπ, σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας στην Πάτρα. Ο Περιφερειάρχης περιέγραψε στον κ. Πρέσβη τα βασικά πλεονεκτήματα της Δυτικής Ελλάδας, δίνοντας κυρίως έμφαση στον πρωτογενή τομέα, μείζονος σημασίας για την περιοχή και στη στρατηγική ενίσχυσης που έχει γίνει με την Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη με ιδιαίτερη αναφορά στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες.
διαβαστε περισσοτερα

Τι συμβολίζει η πτώση του Τείχους του Βερολίνου;

Του Βασίλη Φωτάκη
Τα ιστορικά στοιχεία του Τείχους, είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους μας. Παρόλο αυτά, θα παραθέσω ενδεικτικά και σημειολογικά μερικά αριθμητικά στοιχεία (μόνο και μόνο για να καταδείξω όλα αυτά που κρύβονται πίσω από τους αριθμούς),  λίγο προτού γκρεμιστεί, το 1989:
Συνολική περίμετρος:  155 χμ.
Ηλεκτρική περίφραξη:  127,5 χμ.
Φυλάκια επιτήρησης:  302
Στρατιώτες σε επιφυλακή:  11.000
 Το Τείχος του Βερολίνου(Berliner Mauer),«Τείχος της ντροπής» όπως καθιερώθηκε (από τον Βιλλυ Μπράντ), αποτελεί το γνωστότερο σύμβολο του Ψυχρού Πολέμου.
διαβαστε περισσοτερα

Θύμησες από τη Σκουρτού Ξηρομέρου

Με αφορμή την ανάρτηση του Μπαμπίνη ΙΝ ''Αγνάντι από το κιόσκι στη Σκουρτού''http://mpampini.blogspot.gr/2016/11/blog-post_9.html Ο Βασίλης Αθανασίου μας έστειλε μια μικρή ιστοριούλα''Θύμησες'' από τη Σκουρτού ο παππούς μου και πατέρας της μητέρας μου , ιατρός Βασίλειος Κατσαράκης ,είχε βαφτιστήρι τον Δημήτριο Στρατούλη , ο οποίος μετά έγινε Ελεγκτής - στο τραίνο-Δημοτικός Υπάλληλος τότε. Επειδή υπήρχε (τότε αλλά και τώρα αρκετές φορές) η συνήθεια η κουμπαριά να συνεχίζεται , τον Δημήτριο Στρατούλη τον πάντρεψε η μητέρα μου Μαριάνθη και επειδή ήταν μικρό κορίτσι(12 χρονών) , στην εκκλησία , στον γάμο που έγινε στο Αγρίνιο , ανέβηκε σε καρέκλα για να φτάσει. Δυστυχώς δεν μπορώ να βρώ τις φωτογραφίες που πράγματι ήταν εντυπωσιακές αλλά και <ιστορικές>. Μαριάνθη Κατσαράκη  ΥΓ : Ο σημερινός Δημήτριος Στρατούλης -πρέπει-να είναι ο εγγονός του , το λέω όμως με επιφύλαξη.
Ως συνέχεια : Το γλέντι του γάμου έγινε στη Σκουρτού που πήγαν μετά από το Αγρίνιο.Την …
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................