ΤΡΥΓΟΣ 2016. Ραντεβού με τη βροχή!!!

Πρωί Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου, πριν ακόμα χαράξει, μισοκοιμισμένος και κατάκοπος από τον διήμερο τρύγο, βγαίνω από το σπίτι να βάλω τα πράγματα στο αμάξι, για το ταξίδι στην Αθήνα. Η πρωινή, δροσερή φρεσκάδα χτυπάει το πρόσωπό μου και με "ξυπνάει" ευχάριστα. Ξαφνικά μια αστραπή με κάνει να κοιτάξω πάνω. Σκίζει τον ουρανό και φωτίζει τον τόπο, μαύρα μολυβένια σύννεφα παντού. Ένα δυνατό μακρόσυρτο μπουμπούνισμα δηλώνει τι πρόκειται να ακολουθήσει. Υγρή ατμόσφαιρα, απειλείται καταιγίδα!

Αρχίζουν οι πρώτες ψιχάλες… Πράγματι ο καιρός επιβεβαιώνει την πρόβλεψη του δελτίου της ΕΜΥ. Φθινοπώριασε… στη διαδρομή οι ψιχάλες έγιναν καταιγίδα διαρκείας. Ο μούστος όμως, είναι ήδη στον κάδο… ανακούφιση! Και η Φύση έχει αναλάβει την μετατροπή του σε κρασί. Προλάβαμε και φέτος τη βροχή… ή η βροχή μας περίμενε. Ίσως ακόμα καλύτερα, η βροχή μας έκανε ένα διάλειμμα για να τρυγήσουμε.

Η φετινή αμπελουργική χρονιά ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2015, με το ξέχωμα και το κόπρισμα των κλημάτων. Αργότερα, τέλ…
διαβαστε περισσοτερα

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ (ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ) FOTO:Χρήστος Μπόνης

Περισσότερα εδώ
διαβαστε περισσοτερα

27 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

«σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει».

Του Βασίλη Φωτάκη Δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου

Στις 26 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται 27 χρόνια από τη δολοφονία του μεγάλου πολιτικού, του αγωνιστή της δημοκρατίας, εκείνου που ως όραμά του είχε μια Ελλάδα χωρίς τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος. Την Ελλάδα της Εθνικής Συμφιλίωσης.
Πρωτεργάτης του νομοσχεδίου για την απάλειψη των συνεπειών του Εμφυλίου, πρωταγωνιστής στη συγκρότηση της κυβέρνησης Ν.Δ. - Αριστεράς. 
Του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................