Θεματική ημερίδα για την ελιά και το ελαιόλαδο από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιεί θεματική ημερίδα με θέμα «Ελιά Ελαιόλαδο», την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 και ώρα 10 π.μ. στο ξενοδοχείο Θεοξένια (Τουρλίδας 2 Ι.Π. Μεσολογγίου). Η ημερίδα διοργανώνεται σε συνέχεια της έγκρισης της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης 2014-2020 (RIS3 ΠΔΕ) από το Περιφερειακό Συμβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχωρεί στην εξειδίκευση των δράσεων των τομέων προτεραιότητάς, οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο χρηματοδότησης του Ε.Π. Δυτική Ελλάδα 2014-2020 αλλά και του ΕΣΠΑ 2014-2020 γενικότερα. Για την εξειδίκευση των δράσεων των τομέων προτεραιότητας αξιοποιείται η μεθοδολογία της Επιχειρηματικής Ανακάλυψης. Σκοπός της ημερίδας είναι η ανάδειξη και η ενίσχυση σχεδίων έρευνας ανάπτυξης και καινοτομίας στους τομείς προτεραιότητας της RIS3 για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που περιλαμβάνει την προώθηση καινοτόμων σχεδίων έρευνας ανάπτυξης και καινοτομίας στον τομέα της μεταποίησης/τυποποίησης αγροτικών προϊόντων.
Πληροφορίε…
διαβαστε περισσοτερα

ΨΗΦΙΣΜΑ Εκπαιδευτικών (Ε.Κ.) Εργαστηριακού Κέντρου Αγρινίου

ΨΗΦΙΣΜΑ Εκπαιδευτικών (Ε.Κ.) Εργαστηριακού Κέντρου Αγρινίου (1ο, 2ο και εσπ. ΕΠΑΛ Αγρινίου, ΕΠΑΛ Αμφιλοχίας, ΕΠΑΛ Καινουργίου και ΕΠΑΛ Μακρυνείας)
Οι εκπαιδευτικοί όλων των κλάδων και ειδικοτήτων που βρέθηκαν στη συνεδρίαση του Συλλόγου  των διδασκόντων του Ε.Κ. Αγρινίου σήμερα Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016, μετά τις εργασίες του Συλλόγου, πραγματοποίησαν  συνέλευση προκειμένου να εκτιμήσουν τα νέα δεδομένα και τις συνέπειες στη δημόσια ΤΕΕ και στους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, μετά την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου παιδείας (Ν. 4386/11-6-2016, ΦΕΚ 83/2016) για τα ΕΠΑΛ, όπου μετά από συζήτηση και πληρέστερη ενημέρωσή τους, διαπιστώνουν από κοινού τα εξής: 1.Μετά τις αλλεπάλληλες «μεταρρυθμίσεις» που έγιναν στην ΤΕΕ, όπου ουσιαστικά συρρικνώθηκε η λυκειακή βαθμίδα επαγγελματικής εκπαίδευσης, τώρα με τα νέα δεδομένα προκύπτει μεγάλος περιορισμός των διδακτών ωρών στα μαθήματα ειδικοτήτων και τα εργαστήρια κατευθύνσεων με τις συγχωνεύσεις τομέων και ειδικοτήτων κυρίως στην Β’  τάξη των…
διαβαστε περισσοτερα

Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Αιτωλ/νίας:Πρόγραμμα καλοκαιρινών εκδηλώσεων

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Αιτωλ/νίας με σεβασμό στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του τόπου, παρουσιάζει το πρόγραμμα των καλοκαιρινών του εκδηλώσεων. Σας περιμένουμε! να σκορπίσουμε πάνω απ' τις φωτιές του Αη Γιάννη χρώματα κι ευχές, να χαρούμε το θείο δώρο της ζωής και της συνάντησης με ανθρώπους κοινής καταγωγής που θα επισκεφθούν τον Άγιο Κων/νο από τη ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, να συλλέξουμε μνήμες και συγκίνηση, να τραγουδήσουμε, να χαρούμε, να μοιραστούμε αλήθειες.. (Το ακριβές πρόγραμμα αναγράφεται στην αφίσα)


Τασούλα Γεωργιάδου
διαβαστε περισσοτερα

Αγκινάρα με τα αγκάθια.

Σε πρόσφατη επίσκεψή μου στο χωριό και στο καθιερωμένο μου πρωινό περπάτημα αντίκρυσα στη γωνιά του δρόμου στο σταθμό και συγκεκριμένα σε οικόπεδο της Οικ. Σταμούλη Χρυσικού αγκινάρες αφού τις αποθανάτισα με το φωτογραφικό φακό μου ήρθαν στο μυαλό δύο σκέψεις το γνωστό δημοτικό τραγούδι αγκινάρα με τα αγκάθια....Και ένα γεγονός με τον πατέρα μου 'όταν λέγαμε στο σπίτι τι θα φάμε σήμερα....αυτός το διακωμωδούσε και έλεγε ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ εννοούσε ΤΙΠΟΤΑ.....παρεμπιπτόντως δεν τις είχε δοκιμάσει ποτέ.. όταν κάποια φορά ήρθε στην Αθήνα του κάναμε το τραπέζι ένα μεσημέρι αγκινάρες με πατάτες(βέβαια με δεύτερη επιλογή για τυχόν άρνηση) και όταν του είπαμε θα φάμε αγκινάρες άρχισε να χαμογελά και να στραβώνει τα χείλη..Να χαϊδεύει το μουστάκι σαν να έλεγε θα μείνουμε νηστικοί απόψε... τον καταλάβαινα.
 Όταν στρώσαμε το τραπέζι και άρχισε δειλά -δειλά να δοκιμάζει ακούω να λέει ...<<ορέ τί είν΄τούτο>> παρατάω κρέας για δαύτο.   
Σ.Μ




Θρεπτική αξία  Η αγκινάρα είναι πλούσια σε βιταμίν…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................