Χοροθέατρο «Δόρα Στράτου» «Οι φορεσιές μου ξαναχορεύουν»

Το Χοροθέατρο «Δόρα Στράτου» σε συνέχεια την επιτυχημένης εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε πέρσι διοργανώνει το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 στο Λόφο Φιλοπάππου παράσταση αφιερωμένη στον εξωτερικό συνεργάτη του Νίκο Πλακίδα με θέμα:
«Οι φορεσιές μου ξαναχορεύουν»
Συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα θα χορέψουν φορώντας φορεσιές φτιαγμένες στο εργαστήρι του Νίκου Πλακίδα.

Οπως γνωρίζετε, το Θέατρο Ελληνικών Χορών "Δόρα Στράτου" είναι ένας οργανισμός μοναδικός στο είδος του στον κόσμο γιατί συνδυάζει καθημερινές παραστάσεις, συλλογή μουσειακών φορεσιών, εκπαιδευτικά προγράμματα, εθνογραφική έρευνα και εκδοτικό έργο. Γι' αυτό είναι σεβαστό από τους ανθρώπους του χορού σε παγκόσμια κλίμακα.
Το ιστορικό μας θέατρο κλείνει φέτος 63 χρόνια προσφοράς και προβολής του λαϊκού πολιτισμού σαν το ζωντανό μουσείο του ελληνικού χορού.

Πληροφορίες στα γραφεία του θεάτρου κ. Καλαντζής τηλ. 210 3244395
και στον Ν". Πλακίδα τηλ. 26320 93218 κιν. 6944 597 806
διαβαστε περισσοτερα

Το Τίποτα τού Πολύ και το Πολύ τού Τίποτα!

Του Βασίλη Φ. Φωτάκη*

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να απεγκλωβιστεί από τα αδιέξοδα της πολιτικής της ανυπαρξίας ταυτόχρονα δημιουργεί και θρέφει αντιλήψεις βαθέως κράτους.
Η ρέπουσα πολιτική τακτική της υπερβολής και των ανέξοδων λόγων ασθενούν την διαπραγματευτική θέση της χώρας καθημερινά κι αυτό καταγράφεται στον τρόπο αντιμετώπισης της χώρας διεθνώς, τόσο στους τίτλους των μέσων ενημέρωσης,  όσο και στις συνεδριάσεις οργάνων που κατά τα άλλα είμαστε εταίροι.
Αυτή η τοξικότητα που παράγεται διαχέεται στο σύνολο του πολιτικού κόσμου στραγγαλίζοντας το όποιο πνεύμα δημιουργίας και ελευθερίας σηκώνει ανάστημα, καταστέλλοντας τις δυνάμεις της πνευματικότητας, δίνοντας έτσι  χώρο δράσης σε ημιμαθείς, ιδεοληπτικούς και επικίνδυνους για τη δημόσια ζωή.
Ο λαϊκισμός που εκδηλώνεται ως ήπια μορφή τοξικότητας είναι στην ουσία ένα περίπλοκο κοινωνικό-πολιτικό φαινόμενοπου η τροφοδοσία του έρχεται αδιαμφισβήτητα και από δεξιά και από αριστερά.
Η ανοχή της κοινωνίας έναντι των σκληρών μέτρων αλλά κα…
διαβαστε περισσοτερα

Λογοθεραπεία- Τι πρέπει να κάνουμε για μια ισορροπημένη γλωσσική ανάπτυξη του παιδιού;

Δραστηριότητες για μια ισορροπημένη ανάπτυξη ·         Δώστε χρόνο στο παιδί σας να δείτε τι το ενδιαφέρει και πριν του μιλήσετε εξασφαλίστε την προσοχή του ·         Δώστε του ευκαιρίες για επικοινωνία και χρόνο για να απαντήσει, βάζοντας έτσι τις βάσεις για τις αρχές της συζήτησης ·         Χρησιμοποιείστε καθαρή ομιλία και μην κοροϊδεύετε ή επαναλαμβάνετε τις λανθασμένες εκφορές ·         Χρησιμοποιείστε πλούσιο, σε λεξιλόγιο και σύνταξη λόγο καθώς κάνετε διάφορες δραστηριότητες π.χ. μπάνιο, ντύσιμο, τάισμα, βόλτα στο πάρκο ·         Επεκτείνετε το λόγο του παιδιού από μία λέξη σε δύο ή τρεις π.χ. το παιδί λέει «κούκλα», εσείς λέτε «μια όμορφη κούκλα» ·         Εμπλουτίστε το λεξιλόγιό του με βάση τις ήδη υπάρχουσες γνώσεις του π.χ. «Ας πάμε να αγοράσουμε μήλα. Τα μήλα είναι φρούτα και τα παίρνουμε από το μανάβικο. Τα πορτοκάλια και οι μπανάνες είναι κι αυτά φρούτα.» ·         Διαβάστε παραμύθια και άλλα βιβλία στο παιδί και κάντε ερωτήσεις εναλλάξ με το παιδί ή ζητήστε του να μαντ…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................