''Βάτα και πουρνάρια''

Του Αποστόλη Κομπλίτση
Πολλές φορές έχω αναφερθεί στην ανεργία, την ερημοποίηση και απαξίωση της περιοχής μας. Όπως διαπίστωσα και τώρα τις ανοιξιάτικες ημέρες του Πάσχα τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο.  Οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις χαρακτηρίζονται ως δείγμα. Όσο για προοπτικές εργασίας για τους νέους: ΜΗΔΕΝ. Επίσης διαπίστωσα και ένα παράξενο γεγονός. Διασχίζοντας τον δρόμο Κουβαρά- φυτείες- Μπαμπίνη- τσαπουρνιά ,παντού συναντάς αγέλες σκυλιών. Αυτό υπήρχε σε όλους τους δρόμους της περιοχής αλλά και σε κάποιες δασικές εκτάσεις όπως έμαθα αργότερα. Υπάρχουν κοπάδια σκυλιών τα οποία απ ΄ ότι λένε οι μόνιμοι κάτοικοι είναι παρατημένα από ετεροδημότες. Τα είχαν ως φαίνεται στην Αθήνα, τα βαρέθηκαν και ασυνείδητα τα παράτησαν. Τα αποτελέσματα αποτελούν μάστιγα για τους κτηνοτρόφους που βγάζουν τα ζωντανά για βοσκή. Πιστεύω ότι οι φιλοζωικές οργανώσεις ή ο Δήμος θα  πρέπει να παρέμβουν πριν δημιουργηθούν δυσάρεστες καταστάσεις.  Εκτός αυτού πολλά από αυτά τριγυρίζουν αδέσποτα μέσα σ…
διαβαστε περισσοτερα

Μπαμπίνης …Θύμισες το πανηγύρι τ΄Αι Γιωργιού

ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ
Του Χρήστου Β.Μασαλή
Ο Χρήστος Μασαλής ( Μπαρμπα Χρήστος) 75 ετών σήμερα Θυμάται με νοσταλγία και μας φέρνει πολλές δεκαετίες πίσω ( 50-60-70),  μας διηγείται  πως γιόρταζαν οι Μπαμπινιώτες των Άγιο Γεώργιο τα χρόνια εκείνα
Ο Άγιος Γεώργιος Πόρτας γιορτάζει στις 23 Απριλίου αλλά αν το Πάσχα είναι μετά τις 23 Απριλίου γιορτάζεται την δεύτερη μέρα του Πάσχα. Τις δεκαετίες 50-60-70 εκκλησιάζονταν γύρω στα 600-700 άτομα όχι μόνο από την Μπαμπίνη αλλά και από τα γύρω χωριά.  Μετά την Θεία Λειτουργία στήνονταν ένα μικρό γλέντι από ότι θυμάμαι ερχόταν από τον Αετό τα αδέρφια Μπακόλας Βασίλης και Τάκης που έπαιζαν κλαρίνο και κιθάρα. Επίσης στήνονταν και μικρή πάγκοι από τον Τάκη Θανασούλα και τον Γιάννη Βλαχάκη που είχαν ούζο, λουκούμια και καραμέλες. 
Οι Μπαμπινιώτες πήγαιναν με τα άλογα στον Άγιο Γεώργιο και στην επιστροφή γίνονταν αγώνας ποιος θα τερματίσει πρώτος στην πλατεία.
 Ο νικητής(ο πρώτος Σκαργιάτης) του βάζανε μαντήλι στο χαλιν…
διαβαστε περισσοτερα

Προετοιμασίες για ανάβαση με τα άλογα στον Αϊ Γιώργη

διαβαστε περισσοτερα

Ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης ''Χριστόδουλος Παμπλέκης''

Ο  Σύλλογος μας εδώ και δεκατρία συναπτά έτη πραγματοποιεί σειρά εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια της χρονιάς με αποκορύφωμα τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού στο όμορφο χωριό μας .Όπως όλοι γνωρίζεται η μόνη πηγή εσόδων ήταν &είναι τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου μας. Δυστυχώς κάποιοι «αρμόδιοι» αδιαφορούν συστηματικά για την διατήρηση και την συνέχιση του πολιτισμού μας με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια οι πολιτιστικοί σύλλογοι να μην έχουν καμία σχεδόν βοήθεια, εξαίρεση φυσικά δεν θα μπορούσε να αποτελέσει κ ο δικός μας σύλλογος. Παίρνοντας υπόψη τις δύσκολες οικονομικές στιγμές που περνά η πλειοψηφία της κοινωνίας και έχοντας ένα και μοναδικό στόχο , τη συσπείρωση& τη διασκέδαση όλων των συγχωριανών μας αλλά και την διατήρηση και το πέρασμα των εθίμων από γενιά σε γενιά ζητάμε από όλα τα μέλη και τους φίλους  την οικονομική στήριξη  για την επιτυχία των καλοκαιρινών εκδηλώσεων  που θα πραγματοποιηθούν  7 έως 14 Αύγουστου.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................