ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΜΠΑΜΠΙΝΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Τηνημέρα της25ης Μαρτίουτελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου χοροστατούντος τουπατηρ  Κω/νου Φλωρόπουλου - επίσημη δοξολογία στην οποία παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Τ/ΚΘεόδωρος Ζαρκαδούλας.  Τη σχολική τους γιορτή πραγματοποίησε και τοΔημοτικόΣχολείο του χωριού μας,με επικεφαλής τη ΔασκάλαΑνθούλα Κατσιφούη οποία εκφώνησε και το πανηγυρικό της ημέρας ,και παρουσία πολλών συγχωριανών. Οι μαθητές με μικρά σκετς, παρουσίασαν τη ζωή σημαντικών προσώπων της επανάστασης, σε κρίσιμες για το έθνος στιγμές, κατά τη διάρκεια του αγώνα, διάβασαν ποιήματα και χόρεψαν παραδοσιακά τραγούδια.             Τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο όπως και στη δασκάλα τους που κόπιασαν για τη γιορτή αυτή … χρόνια πολλά.
Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων από την τοπική αρχή , και τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου.







foto:Δ.Κατερινόπουλος
διαβαστε περισσοτερα

Δημοτικά τραγούδια και χοροί μετά την παρέλαση στο Σύνταγμα

Με σειρά παραδοσιακών τραγουδιών από τη διακλαδική μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων με τη συμμετοχή σωματείων χορού από όλη την Ελλάδα συνεχίστηκαν στην πλατεία Συντάγματος οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Από νωρίς το πρωί κάτω από αδιάκοπη βροχή, απουσία κιγκλιδωμάτων, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να παρακολουθήσει τη παρέλαση των τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων η οποία ξεκίνησε στις 11 το πρωί στη Λεωφόρο Αμαλίας, μπροστά από το μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη. Στην έξοδο του Μετρό Συντάγματος και πέριξ των δρόμων της πλατείας, στρατιώτες μοίραζαν ελληνικές σημαίες.



newsbeast.gr
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................