Σπήλαιο Κωνωπίνας –Επίσκεψη – εξερεύνηση από τον σπηλαιολόγο κ. Γιάννη Ζαβιτσανάκη

Σπήλαιο  Κωνωπίνας – Ένα πανέμορφο μνημείο της Ξηρομερίτικης φύσης, στη δίνη της κρατικής αδιαφορίας … Επίσκεψη – εξερεύνηση από τον σπηλαιολόγο κ. Γιάννη Ζαβιτσανάκη
Στις 17 Ιουνίου 2014 επισκέφθηκε την Κωνωπίνα, με σκοπό να εξερευνήσει το σπήλαιο ο Αιτωλοακαρνάνας Σπηλαιολόγος κ. Γιάννης Ζαβιτσανάκης, ο οποίος εντυπωσιασμένος από τον εκπληκτικό σταλακτικό διάκοσμο συνέταξε τη παρακάτω ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ  ΕΚΘΕΣΗ, την οποία παραθέτουμε αυτούσια για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας:

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ  ΕΚΘΕΣΗ “ Στα μέσα Ιουνίου του 2014, επισκέφθηκα το «Σπήλαιο Κωνωπίνας». Γνωστό σπηλαιοβάραθρο, για το οποίο είχα ακούσει και διαβάσει πολλά. Είχε έρθει το πλήρωμα του χρόνου, για να αποκτήσω και ιδία αντίληψη. Και, παράλληλα, να μετρήσω – αποτυπώσω και να φωτογραφίσω και ο ίδιος το σπήλαιο. Το μικρό σπήλαιο, έχει είσοδο από «πηγάδι» δεκατεσσάρων μέτρων βάθους, το οποίο οδηγεί στην μοναδική αίθουσα, που έχει μέγιστο μήκος 18 περίπου μέτρα και μέγιστο πλάτος περίπου 14. Η 6μετρη κλίση του δαπέδου της αίθουσας,…
διαβαστε περισσοτερα

Ο ΠΥΡΕΤΟΣ ΚΑΙ Η ΚΟΥΡΤΙΝΑ!!!

Γράφει: O Αποστόλης Κομπλίτσης
Τους τελευταίους δυο μήνες περίπου, στο νομό Αιτωλοακαρνανίας  παρουσιάστηκε το φαινόμενο του  “καταρροϊκού πυρετού” που κυρίως προσβάλλει τα ζώα (πρόβατα). Έγιναν κάποιες διαμαρτυρίες από φορείς του νομού, κυρίως από κτηνοτροφικές ενώσεις. Οι κτηνοτρόφοι του νομού, απ΄ ότι είμαι  σε θέση να γνωρίζω,  κάνουν εμβόλια στα ζώα τους , καθ΄ υπόδειξη  κάποιων κτηνιάτρων ή σε κάποιες περιπτώσεις πρακτικών που συνήθως συνιστούν  “γιατροσόφια”. Η πολιτεία επίσημα απούσα. Καμιά βοήθεια και προστασία για τη ζωική παραγωγή απ΄ ότι λένε πολλοί κτηνοτρόφοι. Η νόσος αυξάνεται δραματικά και αυτή τη στιγμή βρίσκεται  στο 25%-30% σε θνησιμότητα του συνολικού ζωικού κεφαλαίου του νομού μας. Οι περισσότεροι κτηνοτρόφοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε απόγνωση. Το φαινόμενο στην περιοχή είναι πρωτόγνωρο γι΄ αυτούς. Μη έχοντας τεχνογνωσία αλλά και ελλιπή πληροφόρηση οι περισσότεροι δεν δηλώνουν τα απολεσθέντα ζώα τους. Δεν τα θάβουν. Δεν τα καίνε. Τα πετάνε δυστυχώς όπου  βρουν, …
διαβαστε περισσοτερα

ΦΛΟΓΑ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ - ΑΕΜ 3-0 ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Την πρόκριση στην 3η φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΝΑ πήρε η Φλόγα Παλαιομάνινας που επικράτησε στη φυσική της έδρα της Α.Ε. Μεσολογγίου με σκορ 3 - 0.

Η ομάδα του Νίκου Μιμηγιάννη "καθάρισε" το παιχνίδι στο τέλος με δύο τέρματα στο 85΄ και στο 90΄ και νίκησε την αντίπαλό της με το σκορ που είχε ηττηθεί στον αγώνα πρωταθλήματος στο Μεσολόγγι.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριο ποιοτικά και οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν λίγες.
Στο 20ο λεπτό ο Μιχαλόπουλος εκμεταλλεύτηκε λάθος στην άμυνα της Φλόγας, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα άουτ.
Στο 36΄ ο Καρτσακλής εκτέλεσε φάουλ, υπήρξε ασυνεννοησία στην άμυνα της Α.Ε.Μ. με τους παίκτες της να μην απομακρύνουν, η μπάλα έφτασε στον Κόκκαλη που έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και ο Τσιμπούκας από κοντά με κεφαλιά επίσης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1 - 0. Στην τελευταία αξιόλογη φάση του ημιχρόνου ο Ταράτσας απέκρουσε εύκολα το σουτ του Αυτζή έξω από την περιοχή.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Α.Ε.Μ. βγήκε για να πιέσει…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................