Μπαμπίνη ……Μεγάλη επιτυχία η θεατρική παράσταση τα ''κίτρινα γάντια'' από τη θεατρική ομάδα του Γυμνασίου Καινουρίου

Στις 8 Αυγούστου στα πλαίσια των Πολιτιστικών εκδηλώσεων του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε στη Μπαμπίνη  θεατρική παράσταση  ''τα κίτρινα  γάντια''  των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου  από τη θεατρική ομάδα του Γυμνασίου Καινουρίου. Οι Μπαμπινιώτες απόλαυσαν μια καταπληκτική παράσταση με φανταστική ερμηνεία από τους μαθητές του Γυμνασίου Καινουρίου.  Στο τέλος της παράστασης  το Δ/Σ του Συλλόγου  τίμησε τους υπεύθυνους καθηγητές αλλά και τους μαθητές  με αναμνηστικό Δίπλωμα για την συμμετοχή τους τη μεγάλη προσπάθεια και τη προσφορά τους στον πολιτισμό.












διαβαστε περισσοτερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Μπαμπίνης…..πρωτοπόρος και με αξιοπρεπή παρουσία στο χώρο του πολιτισμού και της πολιτιστικής παράδοσης της περιοχής μας.

Γράφει: ο Αποστόλης Κομπλίτσης
Για μια ακόμα φορά ο Σύλλογος τηςΜπαμπίνης πρωτοπόρος και με αξιοπρεπή παρουσία στο χώρο του πολιτισμού και της πολιτιστικής παράδοσης της περιοχής μας. Αργά και σταθερά , χωρίς τυμπανοκρουσίες, διαφημίσεις και  «δωρητές», αλλά μόνο με την αυξημένη αίσθηση του εθελοντισμού και την αγάπη για το χωριό μας, διοργάνωσε και εφέτος  με μεγάλη επιτυχία τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις. Μας χάρισε υπέροχεςβραδιές με μυρωδάτες γεύσεις, ντόπια γνήσια Ξηρομερίτικα ακούσματα, ( φαγητά, τραγούδια, ομιλίες, θέατρα). Όλες αυτές τις ημέρες ήταν στιγμές που σε διαπερνούσε ένα ρίγος συγκίνησης και περηφάνιας, όταν έβλεπες στις εκδηλώσεις  το σύνολο σχεδόν της νεολαίας του χωριού μας να είναι  «ένα τραπέζι, μια παρέα».Ένιωθες περήφανος όταν έβλεπες ανθρώπους ηλικιωμένους με το χαμόγελο να ξεπροβάλλουν απ΄ όλους τους δρόμους και να κατεβαίνουν στην πλατεία για να συναντήσουν γνώριμους , δικούς τους ανθρώπους και να γευτούν όλοι μαζί τις μαγικές βραδιές πολιτισμού. Πολλοί από αυτούς …
διαβαστε περισσοτερα

Πρωτοβουλία του Άρη Μπιτσώρη για αποκατάσταση και ανάδειξη δίδυμου ταφικού συγκροτήματος

Στη νότια πλευρά της εκκλησίας του κοιμητηρίου υπάρχουν δύο περίτεχνοι πυραμιδωτοί τάφοι. Με το πέρασμα του χρόνου οι ρίζες δέντρων που φύτρωσαν, κάτω από τη βάση τους και παραπλεύρως, αποσυναρμολόγησαν τη θεμελιοδομή τους, διέρρηξαν τους αρμούς τους με αποτέλεσμα πολλοί ορθογωνιόλιθοι, από τους οποίους είναι κατασκευασμένοι να σκορπίσουν δεξιά και αριστερά. Κάποιοι από αυτούς, τους αριστοτεχνικά πελεκημένους λίθους από μερακλήδες τεχνίτες, ενσωματώθηκαν σε νεότερα μνημεία, άλλοι αντιμετωπίστηκαν ως μπάζα και άλλοι βρέθηκαν πεταμένοι εδώ κι εκεί.
ΠΡΙΝ

Πριν από δύο χρόνια φωτογράφισα τα μνημεία, μέτρησα τις διαστάσεις τους ανά επίπεδο, ο καθηγητής σχεδίου του σχολείου μου σχεδίασε τις κατόψεις, και απευθύνθηκα στο Ζακύνθιο αγιογράφο Ζαχαρία Στουφή ο οποίος έχει ασχοληθεί με την αρχιτεκτονική   των ταφικών μνημείων και τα επιγράμματά τους.

Μάλιστα η εργασία του για το εγκαταλειμμένο Αγγλικό νεκροταφείο της Ζακύνθου είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί τοπικό και διεθνές ενδιαφέρον και η κυβέρνη…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................