ο Πάτερ Κωνσταντίνος Φλωρόπουλος και πρώην καθηγητής στο Γυμνάσιο – Λύκειο Φυτειών. Θα ασκεί τα λατρευτικά καθήκοντα του ιερού μας ναού. Αγ.Νικολάου

 Ανακοίνωση – Ευχαριστήριο
Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μπαμπίνης <<Χριστόδουλος Παμπλέκης>>
Σας ανακοινώνουμε ότι στο χωριό μας τοποθετήθηκε ως νόμιμος εφημέριος ο Πάτερ Κωνσταντίνος Φλωρόπουλος  και πρώην καθηγητής  στο Γυμνάσιο – Λύκειο Φυτειών. Θα ασκεί τα λατρευτικά καθήκοντα του ιερού μας ναού. Τα διοικητικά και διαχειριστικά καθήκοντα θα έχει ο Αρχιερατικός Επίτροπος και εφημέριος του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Αστακού Πάτερ Δημήτριος Τέγας τον οποίο ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και το ζήλο που έδειξε στο αίτημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης για να λυθεί το πρόβλημα στην ενορία μας για μόνιμο ιερέα. Να ευχηθούμε στο Πάτερ Κωνσταντίνο όπως ο Θεός μας δια πρεσβειών του Αγίου Νικολάου να του δίνει υγεία και δύναμη στη δύσκολη αυτή αποστολή και διακονία του. 




διαβαστε περισσοτερα

ΤΡΙΑΚΟΝΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ

του Άρη Μπιτσώρη



Τριάκοντα αργύρια έλαβε ο Ιούδας ο εγγονός του κόρακα και γιος της καλιακούδας. Όλοι οι Ιούδες, έκτοτε, με γρόσια και με φράγκα –και σήμερα με τα ευρώ- κάνουν το τζάμπα μάγκα.
Τώρα που ’χουμε εκλογές, οι Ιούδες στήσαν γλέντι κι όποιος τους δώσει πιο πολλά τον κάνουνε αφέντη. Στο ¨αυτοδιοικητικό¨, το άθλιο, το πάρτι βγήκαν για φραγκοδίφραγκα της κοινωνίας οι σκάρτοι.
Κι ο τόπος που ’χει μέγιστη ανάγκη για ν’ αλλάξει για του Ιούδα το πουγκί να πέσει, να ρημάξει; Τίθεται το ερώτημα: καλά οι διεφθαρμένοι, οι άλλοι που ’ναι υγιείς γνωρίζουν τι συμβαίνει;
Ξανά θα πάνε ως αμνοί στον εκδοροσφαγέα και θα πιαστούν στην αγκαλιά, και πάλι, του Μορφέα; Τέρμα, όμως, τα άλλοθι: ¨δεν ήξερα, δεν είδα¨ αν θέλουμε στο βίο μας ν’ αλλάξουμε σελίδα.
Στις εκλογές ψηφίζουμε για το κοινό συμφέρον κι εκείνους που για τα κοινά δείχνουν ενδιαφέρον, νοιάζονται για το σύνολο κι όχι γα το τομάρι αυτό πρέπει να πάρουμε, έστω κι αργά, χαμπάρι.
Τι πα να πει είναι ξάδερφος, γείτων, γαμπρός, κουνιάδος αυτοί γίναν τ…
διαβαστε περισσοτερα

Πρόσκληση της Συμπολιτείας

Η πρώτη προγραμματισμένη ημερίδα –συνέλευση της «Συμπολιτείας Ξηρομεριτών» με θέμα  « Το Εθνικό Σχέδιο και η Πρόταση Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Αποβλήτων» γίνεται εξαιρετικά επίκαιρη με τις τελευταίες εξελίξεις στο Πλατυγιάλι:

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ-ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Θέμα: « Το Εθνικό Σχέδιο και η Πρόταση Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Αποβλήτων»
Κυριακή 30-3-2014, ώρα 11 π.μ. στο δημαρχείο Αστακού.
Ομιλητές: Ηλίας Γεωργαλής (Συμπολιτεία Ξηρομεριτών) Τάσος Κεφαλάς (Πρωτοβουλία Συνεννόησης για τη Διαχείριση Αποβλήτων) Κώστας Γαβριηλίδης (ΚΟΙΝΣΕΠ «Ανακυκλώνω στην πηγή») Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να παραβρεθούν οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι του νομού λόγω του υπερτοπικού ενδιαφέροντος του θέματος.
Καλούνται οι πολίτες του δήμου να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.
Συμπολιτεία Ξηρομεριτών
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................